9.9.2019 Euroopan kulttuuriperintöpäivä: Toijalan Kino 80 vuotta

Posted on Elo 18, 2019

Kinon mainos 1939Euroopan kulttuuriperintöpäivää vietetään Toijalan Kinolla elokuva-aiheen parissa. Vuositeeman mukaisesti olemme ’Viihteen ja taiteen tiloissa’, kun muistelemme Toijalan Kinon 80-vuotista taivalta. Ensimmäisestä elokuvaesityksestä Pätsiniementien elokuvateatterissa on kulunut täsmälleen 80 vuotta, josta oheinen mainos kertoo (Toijalan Sanomat 9.9.1939).

Ohjelmassa on mm. multimediaesitys vanhoista elokuvajulisteista, jossa musiikista huolehtivat Kari Pakkala piano ja Seppo Korjus alttosaksofoni. Elokuvateattereista meille tulee kertomaan Lasse Majuri. Illan aikana näemme myös saman elokuvan mikä esitettiin Kinon ensimmäisellä esitysviikolla, kotimaisen ’Eteenpäin – elämään’ pääosissa Regina Linnanheimo, Tauno Palo ja Emmi Jurkka.

Aloitamme syntymäpäiväkahveilla klo 17.30 ja ohjelma alkaa klo 18.00. Kahvitellessa voit myös liittyä kotiseutuyhdistykseen (15,-) sekä hankkia itsellesi Toijala-valokuvamukin (10,-), Akaa-putkihuivin (15,-) tai kotiseutuyhdistyksen historiikin (10,-), sinun on myös mahdollista tehdä ennakkovaraus tulevaan valokuvajulkaisuumme Toijala 1946-1976, hinta 25,-.

Tervetuloa Kinolle!

Vapaa pääsy.